luni, 11 aprilie 2011

Trei dinti din fata



"Tot Ion Creanga se afla intr-o paine care ti se frange in fata, calda si aburind."

"Femeile cred, in strafundul constiintei lor, ca toti barbatii sunt mai mult sau mai putin dementi si, cand se manifesta ca atare, nici nu arata prea mirate."

"Cateodata oamenii iau politetea elementara drept gest de mare afectiune, si, daca ai ghinionul sa fii un manierat, un delicat, vei fi sclavul proastei intelegeri din partea semenilor, care te vor sufoca pur si simplu cu sentimentele lor, raspuns la "prietenia ta sincera"."

"Orizontul i se lumina a ploaie."

"Moartea nici nu exista, pentru ca, atata vreme cat traiesti, nu are sens pentru tine, iar cand vine ea nu mai esti tu."

"...domnule esti destul de limitat. N-ai ajuns niciodata la o traire autentica, nici macar femeia n-o cunosti, ca nu e ceea ce crezi dumneata. Daca ti-au trecut atatea prin mana, cum te lauzi, si niciuna, ori toate laolalta n-au izbutit sa te scoata din starea de automultumire in care te complaci, o automultumire vecina cu prostia, inseamna ca totul e zadarnic... n-au avut ce sa scoata din dumneata... Esti ca un om care are un pahar in mana si toata viata sta cu mana intinsa, tot zice "Hai noroc!" si nu pricepe nimic, de ce trec zilele si de ce-ncarunteste."

"Fericirea nu e interesanta ca literatura. E o lumina intensa, care tocmai pentru ca e intensa, concentrata, nu are nuante si pare banala."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu