joi, 2 iunie 2011

Inima atat de alba

"Cel mai primejdios e sa asculti, caci inseamna sa afli, sa stii si sa fii la curent. Urechile sunt lipsite de pleoape ce s-ar putea inchide instinctiv la auzul cuvintelor rostite, nu te poti feri de ceea ce presimti ca vei asculta. Totdeauna e prea tarziu."

"A fi impreuna cu cineva inseamna in mare masura a te gandi cu voce tare, adica a te gandi la orice de doua ori in loc de odata, prima oara cu gandul si a doua oara cu povestitul; casatoria e o institutie cu vocatia povestitului."

"...lucrurile dificile par cu putinta daca te gandesti putin la ele, dar devin imposibile daca te gandesti prea mult."

"Ceea ce repugna in viata atrage pana la sfarsit daca-l vezi in suficiente randuri pe un ecran de televizor."

"Toata lumea obliga pe toata lumea si daca n-ar fi asa lumea s-ar opri, totul ar ramane plutind intr-o oscilatie globala si continua, la infinit. Lumea nu vrea decat sa doarma, regretele anticipate ne-ar paraliza."

"Propria-ti viata nu depinde de faptele tale, de ceea ce faci, ci de ceea ce se stie despre tine, de ceea ce se stie ca ai facut."

"Nimic nu te oboseste mai tare ca nefericirea."

"Lumea iubește în mare măsură fiindcă e obligată s-o facă. Uneori sunt obligați de ceva exterior sau de cineva care nu mai face parte din viața lor, îi obligă trecutul, descumpănirea lor, propria lor istorie, biografia lor nenorocită. Sau chiar lucruri pe care le ignoră și nu sunt la îndemâna lor, acea parte din ereditarea noastră pe care o avem toți și care nu ne e cunoscută."
 
"Secretul n-are caracteristici proprii, e determinat de tăinuire și de tăcere, sau de prudență, de asemenea de uitare, să nu comentezi și să nu povestești fiindcă cel mai primejdios e să asculți, e ceva de care nu te poți feri, și doar atunci se întâmplă lucrurile, când nu sunt povestite. A le povesti înseamnă a speria și a izgoni faptele."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu