miercuri, 22 iunie 2011

Pe patul de moarte

"Credeam ca moartea e un fenomen al trupului; acum stiu ca-i numai o functie a sufletului. Nu-i altceva decat mutarea unui chirias dintr-o locuinta."

"Pe poala cerului fulgere pirotesc usor; peste tesatura lor, copacii impietriti sunt zugraviti pana la ultima ramurica si rotunjiti, mariti, de parca li s-ar misca puiul in burta."

"Intr-o odaie straina, ca sa poti dormi trebuia sa te golesti. Si mai-nainte, sa te fi golit pentru somn de ceea ce esti tu. Si cand te-ai golit pentru somn, nu mai esti. Si cand te umple somnul, n-ai fost niciodata."

"Ratiunea existentei este sa te pregateasca pentru a putea sta mort timp indelungat."

'Pacat si dragoste si frica sunt numai sunete pe care cei ce niciodata n-au pacatuit nici n-au iubit nici nu s-au temut le au, pentru ceea ce n-au avut niciodata si nu pot sa aiba, pana ce nu uita cuvintele."

"Viata n-a fost facuta sa fie usoara pentru oameni: n-ar mai fi avut niciodata vreun motiv sa fie buni si sa moara."

"Nu-s atat de sigur ca un om are dreptul sa zica ce-i nebun si ce nu. E ca si cum in fiecare om ar fi un ins care-a trecut dincolo de zdravenie ori de nebunie si care urmareste faptele firesti si nefiresti ale acelui om cu aceeasi groaza si cu aceeasi uimire."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu